Schaken in de Geusselt

Onze belangrijkste activiteit is de clubavond op dinsdag vanaf 19.45 uur in sporthal de Geusselt. Als u eens kennis wil maken met onze vereniging, kunt u geheel vrijblijvend enkele avonden meeschaken, dus zonder kosten of andere verplichtingen.

Als u vóór 19.40 uur aanwezig bent, dan zal de interne wedstrijdleider een tegenstander zoeken van ongeveer gelijkwaardige speelsterkte. Voor meer informatie kunt u van tevoren contact opnemen met de voorzitter of interne wedstrijdleider.

Onze clubavonden vinden het hele jaar plaats, met uitzondering van feestdagen en enkele weken in de zomervakantie. De clubavond biedt een interessante variatie aan competities, trainingen en toernooien. Het belangrijkste is de ‘normale’ interne competitie, waarin lange partijen (maximaal 2 uur per persoon per partij) worden gespeeld.

Jouw schaakontwikkeling centraal

Wanneer je gaat tennissen of voetballen, dan speel je niet alleen wedstrijden. Je traint ook. Om conditie op te bouwen en behendiger te worden en je technisch te bekwamen. De schaaksport kent deze cultuur veel minder. Je gaat wekelijks naar de schaakclub om een partij te spelen. Nieuwkomers worden vriendelijk welkom geheten, en daarna voor de leeuwen geworpen. Schakers krijgen, nadat ze de jeugdafdeling van de schaakclub hebben verlaten, geen begeleiding meer. De ontwikkeling stokt dan ook meestal.

Als we al trainen dan doen we het alleen. Thuis. Maar voordat je het weet ben je uren video's aan het bekijken of verlies je de moed wanneer je openingsboeken openslaat en een wirwar van varianten je tegemoet komt. Het is niet gemakkelijk om zelfstandig te leren.

Het aanbod van Schaakvereniging Maastricht is erop gericht dat je beter leert schaken. Op een leuke aantrekkelijke manier. Ieder op zijn eigen niveau, met eigen ambitie en mogelijkheden. Er zijn daarom veel trainingen ingeruimd in ons aanbod.

Bij Schaakvereniging Maastricht vind je een aantrekkelijk afwisselend aanbod van een reguliere competitie afgewisseld met instructie, toernooien en matches in de fantastisch nieuwe locatie van de nieuwe Geusselt Sporthal, met een gezellige bar direct naast de speelzaal. Iedere dinsdag van 19:45 tot 23:59.

Onze trainingen en snelschaak- en rapidtoernooien, die meetellen voor de FIDE rating, staan ook tegen een kleine vergoeding open voor leden van andere verenigingen.