Euregiocup/league

Vandaag was sv Maastricht met 7 man aanwezig op de eerste wedstrijd van de euregiocup/league in Heerlen. Super dapper dat er 4 mannen meededen die pas een paar lessen gevolgd hebben. Xavi, Nanne, Stijn en Ayendi beleefden hun vuurdoop in het wedstrijd schaken. Zij speelden in een groepje van 6 kinderen in de euregiocup (les in stap 1 en 2), 5 wedstrijden van 15 min per persoon per partij. Het was goed te zien dat allen goed wisten hoe de stukken over het bord mochten gaan. Vooral de aanval werd door iedereen gezien. stukken verdedigen en een eindspel spelen daar gaan we in de lessen nog aan werken.

Rezar had dinsdag op de les laten zien hoe je mat zette met een toren en de koning en met toren en koningin. Dit eindspel kwam maar liefst 3 maal op het bord. 2 keer werd dit doorzien en werd vakkundig en mat op het bord getoverd.

Stijn heeft vorig jaar ook al lessen van Ton gehad en dat liet hij ook zien. Hij wist de groep met 5 punten uit 5 wedstrijden te winnen. Ayendi sleepte 3 punten in de wacht, Nanne 2,5 punt en Xavi 1,5 punt. Omdat Lazlo in stap 2 les heeft speelde hij in een gevorderd groepje van 6 kinderen en hij wist knap 3,5 punten uit 5 wedstrijden te halen.

In de euregioleague (stap 3 en hoger ) speelden Raphael en Giel. In deze groep wordt met het Zwitsers systeem gespeeld zodat er voor iedereen interessante partijen te spelen vallen. Raphael haalde 2 uit 5 punten en eindigde in het middenveld, wat zeker een goed stap is voor het eerste jaar in de league. Giel was vandaag goed in vorm en haalde 4 punten uit 5 wedstrijden en werd daarmee gedeeld 2e in de Euregioleague.

De volgende wedstrijd van de Euregiocup/league is op 24 november in Stein.

Voor meer informatie over de euregiocup/league en voor de uitslagen en tussenstanden zie :https://www.svvoerendaal.nl/index.php/euregio-cup/nederlands/informatie

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Giel en Jelmar starten seizoen goed

Giel en Jelmar hebben gisteren succesvol deelgenomen aan het Eurode open in Kerkrade. De deelnemende jeugd was zeer aan elkaar gewaagd. Tot de laatste wedstrijd bleef het spannend wie voor een podiumplaats in aanmerking zou komen. Met een winst in de laatste partij kwam Giel uit op 5,5 punten en werd daarmee 2e in de groep onder 16 jaar. Jelmar pakte in de laatste partij een remise en werd met 6 punten 2e in de groep onder 12 jaar. Goed gedaan mannen!

Jeugdschakers nu ook op dinsdag

Vanaf 27 augustus 2019 start de jeugdtraining op dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.

Om een goede doorstroom mogelijk te maken van de jeugd naar de volwassenen hebben we ervoor gekozen om de jeugdtraining op dezelfde avond te laten plaatsvinden als ook de studenten en volwassenen schaken. Op deze manier hopen we dat er meer contact en binding met onze vereniging plaats gaat vinden.

Doordat de jeugd nu vóór de volwassenen trainen, hebben we de beschikking over meerdere schaaktrainers zodat de kinderen in kleine groepjes, per niveau les kunnen krijgen.