Verzeker jezelf van een partij

Partijen starten stipt om 19:45. Wil je ingedeeld worden, dat moet je je uiterlijk 19:40 melden in de speelzaal bij de intern wedstrijdleider. Kom je later, maar wil je toch ingedeeld worden? Dat kan, daartoe stuur je een WhatsApp bericht (dus geen SMS, ook niet bellen of e-mailen) naar Christopher Brookes de intern wedstrijdleider: 0640869185.

Reguliere interne competitie

Interne competitie

Er worden twee cycli van ieder 10 ronden gespeeld. De eerste zijn 10 bijeenkomsten tot aan de jaarwisseling. De tweede cyclus start erna. Indeling is Zwitsers. De KO beker wordt hierin afgedaald.

De spelers beslissing onderling op welke wijze ze elkaar bestrijden:

1. Ze spelen een minimatch van twee partijen van 45 minuten pp, met een increment van 10 seconden per zet. De winnaar van de match ontvangt 1 punt. Bij gelijk spel ieder een half punt. Degene die de minimatch verliest krijgt 0 punten deze avond. Of

2. De spelers spelen één lange partij van 1.30 uur p.p.p.p. met een increment van 30 seconden per zet vanaf zet een.

Wanneer de beide spelers geen overeenstemming hebben (de ene wil een lange partij spelen, en de andere een minimatch), dan geldt dat in de eerste cyclus een lange partij dominant is en in de tweede cyclus de minimatch.

De winnaar van cyclus 1 speelt een mini-match tegen de winnaar van cyclus 2. De winnaar van deze match is kampioen Klassiek schaak.

Wanneer je een training hebt, kan je daarna of ervoor (al naar gelang de training vroeg of laat begint) een partij van 45 min p.p.p.p. spelen die regulier (als vol punt) meetelt in de competitie.

KO-BEKER

Als onderdeel van de interne competitie wordt tevens een KO competitie gespeeld. Partijen van de KO competitie tellen dus mee voor de voorronde.

Loting van partijen voor de KO beker heeft voorrang op de indelingsregels van de interne competitie. Het is daarom mogelijk dat twee spelers elkaar tijdens een cyclus vaker tegen elkaar spelen dan mogelijk zou zijn volgens de indelingsregels van de interne competitie. De KO-loting bepaalt wie wit/zwart heeft, ook wanneer spelers al eerder in de voorronde tegen elkaar hebben gespeeld.

KO partijen kunnen gespeeld worden tot de avond dat de volgende ronde geloot wordt (zie speelschema) met uitzondering van de laatste ronde van een voorronde.

Partijen voor de KO competitie worden gespeeld met Fischer tempo: 1 uur en 15 minuten plus 30 seconden bonus per zet. Bij remise worden, bij voorkeur direct, twee snelschaakpartijen gespeeld, met wisselende kleuren. De speler die in de normale partij wit had begint daarbij met zwart. Als deze twee snelschaakpartijen niet tot een beslissing leiden, worden er net zolang snelschaakpartijen gespeeld totdat een speler een partij wint. Hierbij begint de speler die in de normale partij wit had, met zwart.